Hypnose

Tijdens onze sessies maken wij onder andere gebruik van hypnotherapie. Tijdens hypnotherapie maakt de hypnotiseur gebruik van hypnose. Hypnose is een staat van bewustzijn waarbij je zeer ontspannen bent en tegelijkertijd je volledig concentreert. Tijdens de hypnose leert het brein extreem goed en communiceer je direct met het onderbewustzijn. Hierdoor zal de verandering makkelijker en sneller doorgevoerd worden. 

Wil jij meer informatie over hypnotherapie lees dan verder of kijk op www.supersnelletransformatie.nl. supersnelletransformatie.nl is een partnersite waar jij meer informatie kan vinden over hypnotherapie en gerelateerde onderwerpen.

In onze sessies maken wij gebruik van verschillende hypnose vormen. Wij hebben ervaren dat hypnotherapie er voor zorgt dat gedragsveranderingen sneller doorgevoerd worden. 

Daarnaast gebruiken wij hypnose voor de volgende onderwerpen:

 • gewichtsverlies;
 • Angsten en fobieën;
 • Onverwerkte trauma’s;
 • Langdurige blootstelling aan stress;
 • Burn-out en overspannenheid;
 • Doorbreken van belemmerende patronen;
 • Gedragsverandering;
 • Vergroten eigen potentie;
 • Verbeteren eigen functioneren;
 • Stellen en behalen van doelen. 

Maar wat is Hypnotherapie nou eigenlijk?!

Hypnotherapie

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten, maar ook voor sport- en prestatieverbetering. De cliënt wordt door de hypnotherapeut door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance gebracht. Onder hypnose houd je de controle over jezelf. Je weet wat er gebeurt, en doet niets tegen je wil. Je behoudt de controle over Jezelf. De trance is een vorm van meditatie, een begeleide meditatie. 

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een behandeling waarbij je onder hypnose gaat. Meestal geeft een hypnotherapeut deze behandeling.

Hoe gaat hypnotherapie?

De hypnotherapie begint met elkaar leren kennen. Met de therapeut praat je over wat je lastig vindt en wat je doelen zijn. De therapeut kijkt of hypnotherapie je kan helpen. Hij of zij schat in hoeveel bijeenkomsten daarvoor nodig zijn.

Tijdens de Hypnotherapie brengt de hypnotherapeut je onder hypnose. Meestal gebeurt dit door middel van een ontspanningsoefening.

Hypnotherapie en je onderbewuste

Onder hypnose kom je in contact met je wat je niet door hebt (je onderbewuste). Je staat stil bij wat je zonder nadenken doet. En wat er zonder nadenken in je gebeurt. Dat zijn gedachten, gevoelens en herinneringen waar je geen weet van hebt. En die wel invloed hebben op wat je doet. Ze zitten diep verstopt in je brein.

Samen met de hypnotherapeut haal je verstopte gevoelens, gedachten en herinneringen ‘naar boven’. Daardoor leer je nieuwe dingen over jezelf. Die kun je gebruiken om andere keuzes te maken of om dingen anders te doen.

De hypnotherapeut ‘praat’ tegen wat je niet door hebt

De therapeut probeert je brein op een positieve manier te veranderen terwijl je onder hypnose bent. De hypnotherapeut zegt bijvoorbeeld dingen tegen je die helpen als je bang bent, of als je pijn hebt. De therapeut kan ook adviezen meegeven die helpen om je gedrag te veranderen.

De ideeën en denkbeelden die de hypnotherapeut meegeeft aan wat je zonder nadenken doet heten ‘suggesties’. Suggesties zijn positieve boodschappen aan jouw onderbewuste die je helpen beter met de pijn, angst of stress om te gaan.

Hypnotherapie op jezelf toepassen

De hypnotherapeut kan je ook leren hoe je jezelf onder hypnose brengt. Je leert dan hoe je je moet ontspannen. En hoe je in contact kunt komen met je wat je niet door hebt. Dat kan bijvoorbeeld helpen bij angst, spanning en pijn.

Spreekt de Hypnotherapie jou aan? Wacht dan niet langer en vraag vrijblijvend een intakegesprek of kijk op supersnelletransformatie.nl. supersnelletransformatie.nl is een partnersite waar jij meer informatie kan vinden over hypnotherapie gerelateerde onderwerpen..

 

 

  Naam: (verplicht)

  Email: (verplicht)

  Onderwerp:

  Bericht: